DESPRE SCHIMBARE

Scrie un comentariu

DESPRE SCHIMBARE
Dr.Radu Sarandan

DE CE ESTE ASA DE GREU SA FACI SCHIMBAREA IN VIATA TA?
Frecvent in timpul Cursurilor de NLP sau in timpul sedintelor de coaching apare aceasta intrebare. Citind diverse materiale legate de acest subiect cel mai des apare raspunsul: ,,Oamenii nu doresc sa paraseasca zona de confort’’ . Oare ce insemana acest acest lucru si de ce se intampla asa.

Am stat ceva timp gandidu-ma la acest aspect si la modul cum se poate rezolva. De ce oamenii nu doresc sa paraseasca zona de confort. Poate pentru ca in momentul cand pleci dintr-un loc pe care il cunosti foarte bine chiar daca nu ai cele mai bune rezultate e necesar sa dobandesti noi comportamente noi moduri de a percepe si a intelege lumea. Astfel e necesara o adaptare ,,functionala’’ la noul ,,EU SUNT ACUM’’.

Daca porniti de la ipoteza ca de fapt nu este dificil sa parasiti zona de confort[ care pentru fiecare dintre voi poate sa insemne altceva] ci dificultatea apare din faptul ca va fi dificil sa-ti gasesti noile comportamente necesare gestionarii situatiei, atunci atentia voastra se poate focusa intr-o alta directie. Adica spre o actiune directionata. Si lucrurile sunt mai simple pentru ca parasiti acel ,,nu doresc sa parasesc zona de confort’’ si va orientati spre ceva care poate deveni mai clar in momentul in care va veti pune urmatoarele intrebari:
1.Unde este locul in care doresc sa fac schimbarea?
……………………………………………………………………………………………………
……………………………………………………………………………………………………

2.Care sunt comportamentele de care am nevoie?
a………………………………………………………………………………………………….
b……………………………………………………………………………………………………
c……………………………………………………………………………………………………..

3.Care sunt convingerile necesare pentru sustine noile comportamente? Ce e necesar sa cred despre mine pentru a ma adapta la schimbarea déjà realizata?
a…………………………………………………………………
b…………………………………………………………………
c…………………………………………………………………

Si déjà totul devine simplu – in NLP exista suficiente tehnici pentru a crea noi comportamente, pentru a schimba convingerile limitative si a alinia noul ,,EU’’ la conditile noi pentru care s-au facut schimbarile respective. De cele mai multe ori lucrurile complicate devin simple daca le privesti dintr-un alt unghi. Este suficient o schimbare de paradigma si ceea ce parea de nerezolvat sa devina un rezultat dorit.

Daca vei crede ca este usor sau vei crede ca este dificil sa fac schimbarea in amabele cazuri ai dreptate. La urma urmei poti trece la actiune sau poti sta in continuare in ,,starea de confort in care esti acum’’ si sa te plangi cat de ,,naspa’’ e viata ta.

Daca crezi ca e adevarat ceea ce-ti spun actioneaza! Daca crezi ca e fals actioneaza – vino intr-o intalnire privata si descopera adevarul. Nimic mai simplu!

Daca vrei sa sfli mai multe da click:

http://vreaunlp.ro/
TRAIESTE-TI VIATA ASA CUM DORESTI!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s