OAMENII RASPUND IN CONFORMITATE CU HARTILE LOR!

Scrie un comentariu

OAMENII RASPUND IN CONFORMITATE CU HARTILE LOR!

Dr.Radu Sarandan, Master Trainer ARONLP, EANLP, IANLP

De cate ori nu auzim aceasta expresie sau chiar nu vi-ati spus acest lucru. E o expresie care motiveaza, nu-i asa?

Si aceasta expresie este una din multele expresii pe care le folosim pentru a ne demotiva. Cum ar fi daca ai reusi sa te motivezi de fiecare data atunci cand doresti si cand ai nevoie sa faci asta? Imagineaza-ti ca ai un proiect pe care il tot amani.

Ce te determina sa faci asta? Sau poate ca mergi la sala de sport  si apoi  cand sa incepi antrenamentul iti spui: ,,NU am chef azi…’’ si cu siguranta vei petrece o perioada de timp in care in loc sa profiti de timpul pe care l-ai alocat pentru aceste exercitii te vei muta de pe un aparat pe altul cu o lipsa de chef si multa oboseala!

Sau poate ca…….,,Nu ai chef azi…’’

Toate expresiile pe care le utilizam, indiferent ca le pronuntam cu voce tare sau le avem doar in gandurile noastre, sunt rezultatul unor experiente din trecutul nostru, experiente care ne-au determinat un anumit tip de comportamente. Aceste comportamente te pot sprijini sa atingi rezultate ,,pozitive’’. Super tare!

Alte comportamente te pot duce la dezastre. Cum ar fi daca ai reusi sa-ti modifici aceste comportamente astfel incat sa poti schimba rezultatele ,,negative’’ in rezultate dorite? Cum ar fi daca de fiecare data cand vei gandi sau cand iti vei spune aceste cuvinte care te demotiveaza sa indeplinesti o actiune ai reusi sa schimbi directia inspre un rezultat asteptat?

Important este sa realizezi ca aceste ganduri/cuvinte exista si ca ele te pot duce spre ceea ce nu-ti doresti. Dupa ce ai devenit constient ca prin intermediul cuvintelor te poti demotiva, poti alege o modalitate prin care sa schimbi acestea astfel incat de acum inaine viata sa fie altfel, sa te bucuri de fiecare zi, sa ai job-ul pe care-l doresti. Unul dintre cele mai puternice sisteme care iti pot imbunatati viata si produce schimbarea este Programarea Neuro-Lingvistica [NLP-ul].

Exista in NLP tehnici cum ar fi: Cercul Excelentei, New behaviour generator, Swish Pattern, Redisignul de submodalitati si altele, care sunt centrate pe modificarea acestor comportamente, astfel incat, dupa ce vei face aceste exercitii, comportamentele tale vor fi modificate astfel incat sa-ti construiesti comportamentul dorit pentru un context dat.

Pentru mine NLP-ul inseamna performanta si excelenta! Pentru tine?

TRAIESTE VIATA PE CARE O DORESTI!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s