Anunţuri

NOU! ECHIPA VREAU NLP ROMANIA VA INVITA LA

 UN NOU CURS DE NLP PRACTITIONER:

ORADEA – 19 Octombrie

BUCURESTI – 26 Octombrie

TIMISOARA – 9 Noiembrie

NLP PRACTITIONER – PAŞI SPRE CUNOAŞTERE

Dr. Radu Sarandan si Echipa VreauNLP, revin cu inca un curs de NLP Practitioner. Noi idei, noi informatii si noi modalitati de predare avand drept scop cresterea performantei cursantilor si dezvoltarea de noi competente si abilitati.

HELLO TUTUROR,

Ma numesc Radu Sarandan de profesie medic.

Practic in continuare medicina homeopata si totodata sub indrumarea mea se formeaza oamenii in domeniul Programarii Neuro-Lingvistice[pe scurt NLP].

Am aflat de NLP prin 2006 cand treceam printr-o perioada de mari schimbari interioare. Parca tot ce stiam nu se mai potrivea cu ceea ce se intampla in jurul meu. Lucrurile nu mergeau prea bine, situatia nu era roz deloc.

Si am inceput sa caut ceva care sa ma ajute sa trec peste problemele pe care le aveam. Asa am inceput cursul de NLP Practitioner. Acolo am invatat ceva extraordinar. Am invatat sa inteleg ce se intampla in mintea mea si mai ales cum pot sa lucrez cu subconstientul meu in asa fel incat sa pot face schimbarile pe care mi le doream.

Atunci vazand cat de mult am reusit sa-mi schimb viata am hotarat sa prezint aceste tehnici si altora ca sa-i invat cum pot realizeze si ei schimbarile dorite. Asa am ajuns Master Trainer NLP, cel mai inalt nivel la care se poate ajunge in cadrul NLP, certificat de ARONLP [Asociatia Romana de NLP] si EANLP [Asociatia Europeana de NLP].

Acum dupa o experienta de peste 1700 de ore de formare si peste 500 ore de coaching, vazand transformarile pe care le-au avut participantii la cursuri si clientii din sedintele de coaching mi-am dat seama ca am facut una din alegerile cele mai bune din viata mea.

Cuvintele care caracterizeaza, in opinia mea, cel mai bine NLP-ul sunt: PERFORMANTA, COMUNICARE, DEZVOLTARE PERSONALA, SCHIMBARE.

 

PERFORMANTA

Practicarea tehnicilor de NLP te duc spre obtinerea performantei in domeniul in care activezi. Bineneteles ca poti obtine performanta si prin alte metode. NLP-ul insa scurteaza foarte mult timpul in care poti face acest lucru. Nu  trebuie sa ma crezi pana nu vei practica si aplica in viata ta si tu aceste tehnici. Atunci poate te vei intreba asa cum am facut-o si eu in urma cu 6 ani cand am descoperit pentru prima data NLP-ul: ,,Oare cum de nu m-am inscris mai repede la un asemenea curs?’’

COMUNICARE

Sa ai o buna comunicare este esentiala pentru o buna relationare cu oamenii din jurul tau. La inceput credeam ca exista doar o comunicare prin intermediul cuvintelor [comunicare verbala]. Ulterior am invatat ca aceasta reprezinta doar 7% restul de 93% realizandu-se prin intermediul tonalitatii vocii, posturii corporale [comunicarea non-verbala]. Va dati seama ce important este sa poti sa comunici asa cum doresti atat verbal cat si non-verbal? Acest lucru poti sa-l inveti si atunci cand  stii cum sa faci asta, o sa poti transmite mesajul dorit pe toate canalele [VAKOG] si sa te faci inteles de toti oamenii din jurul tau.

DEZVOLTARE PERSONALA

Pe masura ce vei avea noi experiente in cadrul cursului vei observa cum te transformi. Am conceput cursul de NLP Practitioner  in asa fel incat fiecare sa aiba experiente care sa-l ajute in problemele din viata de zi cu zi. Structura este in asa fel realizata incat 75 % se lucreaza practic si in consecinta vei pune in practica  ceea ce inveti inca in cadrul cursului. Iti va fi mult mai usor dupa ce vei experimenta la curs, sa aplici si in viata, de zi cu zi tehnicile NLP. Este bine sa stii teorie; este si mai bine sa aplici practic.

SCHIMBARE

Daca ceva este sigur pe lumea asta, este ca ziua de azi este diferita de ziua de ieri. Asta inseamna ca, de multe ori, ceea ce ai facut ieri s-ar putea ca azi sa nu mai functioneze. Si atunci cel mai important lucru este sa analizezi ceea ce se intampla azi si sa ai disponibilitatea sa schimbi ceea ce nu functioneaza. Si asta vei invata la curs. Cum sa-ti creezi cele mai potrivite stari pentru a fi in permanenta interactiune cu ceea ce se intampla in jurul tau. Sa observi si sa realizezi ca tu esti cel care hotaraste ce este cel mai bine pentru tine. Si astfel sa poti face toate schimbarile pe care ti le doresti.

TRAIESTE-TI VIATA ASA CUM ITI DORESTI!

Am hotarat ca startul pentru cursul de NLP PRACTITIONER sa fie:

-BUCURESTI, 28 Septembrie 2012

-ORADEA, 19 octombrie 2012

-TIMISOARA, 9 NOIEMBRIE 2012

NLP Practitioner este destinat persoanelor care doresc sa isi creasca succesul lor personal si profesional.  Formarea in Programarea Neuro Lingvistica inseamna o calatorie de descoperire si  reprezinta un angajament puternic in evolutia dumneavoastra personala si profesionala. Programarea Neuro Lingvistica este disponibila  pentru aceia care au un tel, si isi doresc sa il transforme in realitate. NLP detine procesele si tehnicile de obtinere a performantei si excelentei. Cursul este special structurat pentru a transmite esenta Programarii Neuro-Lingvistice, fiecare modul reda cele mai noi informatii din domeniu, adaptate nevoilor participantilor.

Cand pasiti in sala de curs, pasiti intr-o lume noua,  incitanta si plina de  posibilitati.

La acest curs veti dobandi noi abilitati, veti descoperi resurse si tehnici care vor extinde foarte mult optiunile dumneavoastra  comportamentale. Felul in care veti vedea, auzi si simti lumea se va schimba literalmente. Veti invata sa va exprimati in aliniere cu valorile voastre cele mai inalte.

Veti beneficia de cunostintele aprofundate si de experienta vasta acumulata de-a lungul anilor in domeniul NLP a Dr.Radu Sarandan Master Trainer ARONLP&EANLP, impreuna cu Echipa Vreau NLP! Romania.

La finalul cursului veti obtine o dubla acreditare la nivel national si european, certificarile fiind emise sub sigla ARONLP (Asociatia Romana de NLP) si EANLP (Asociatia Europeana de NLP avand partenere tarile: Elvetia-Swiss-NLP, Germania-DVNLP, Austria-OEVNLP, Olanda– AVNLPP, Portugalia-Professional Association NLP).

De ce sa alegi acest curs?

Pentru a beneficia de cele mai puternice tehnici si procese de obtinere a schimbarii imediate. Aplicand tehnnicile Programarii Neuro-Lingvistice in viata de zi cu zi vei obtine performanta, excelenta si succesul atat in viata personala cat si in viata profesionala.

In cadrul acestui training,  veti participa la, comunicare, relaxare,  distractie si un  mediu extrem de eficient de invatare.  Veti putea vedea demonstratii ale tehnicilor de baza ale NLP,  veti invata fiecare proces, si va veti bucura de stapanirea aceastor tehnici.

Veti invata sa va dezvoltati flexibilitatea,  sa va creati noi resurse pentru comportamentul pe care doriti sa il aveti intr-un anumit moment. Veti invata secretele eficiente si de succes in  colectarea de informatii (cum stiti ce intrebari sa adresati si de ce), veti invata despre  impactul tiparelor de limbaj asupra altora.  Veti descoperi cum sa creati rezultate bine formate si convingatoare,  ecologice,  asigurandu-va ca modificarile pe care le faceti sunt bune pentru voi si toti ceilalti implicati.

Cursul oferit de Echipa VreauNLP romania  asigura :

 • Concept unic in Romania: SCOALA DE NLP promoveaza ideea de studiu temeinic individual si de grup.
 • Implicarea in atingerea obiectivelor alese prin intalniri organizate saptamanal cu participantii sub supervizarea atenta a Master Trainerului Dr. Radu Sarandan impreuna cu Master Practitionerii din echipa VreauNLP.
 • Gestionarea atenta a feedback-ului participantilor cu responsabilitatea ca acestia au dobandit toate competentele acestui nivel.
 • Design-ul cursului este special creat pentru a asigura o interactivitate intre participant si Master Trainer metoda promovata fiind “learning by doing
 • In timpul pauzelor se poate servi cafea si ceai in zona special amenajata.

La sfârşitul acestui curs veti avea dezvoltate:

 • Abilitati  perceptive care va permit sa apreciati informatii noi,  facând posibil generarea de  comportamente care pareau de neatins  inainte.
 • Abilitatea de a gestionara starile emotionale care va permit sa aveti cel mai bun comportament intr-un anumit moment.
 • Abilitati de negociere care va permit sa ajungeti  la mai multe acorduri satisfacatoare cu ceilalti.
 • Competente precise ale limbajului care va permit sa evitati neintelegerile prin comunicarea.
 • Abiliatea de a recunoaste şi a folosi  resursele personale pe care le aveti deja.
 • Abilitatea de a obtine solutii favorabile in familie, afaceri şi in alte contexte, prin utilizarea unor   tehnici de negociere de succes.
 • Abilitatea de a identifica  scopurilor pozitive aflate in spatete comportamentelor  aparent negative.
 • Imbunatatirea  competentei care va permite sa accelerati eficienta dumneavoastra şi sa aprofundati relatiile voastre.
 • Capacitatea de a face alegeri mai bune şi de a lua decizii potrivite.

Cum este STRUCTURAT cursul NLP Practitioner

Cursul NLP Practitioner este impartit in 7 module de cate 3 zile. Este special gandit pentru persoanele ocupate care prefera desfasurarea acestuia in timpul weekend-lui.

Structura pe module:

Modulul I 

Initierea in tainele NLP si drumul parcurs de la starea actuala la starea dorita. Vei reusi sa creezi un climat de incredere si siguranta in timpul dialogului; raportul este unul dintre elementele cele mai importante ale comunicarii.

 • Stabilirea si mentinerea Raportului
 • Pacing si Leading
 • Ascultarea activa
 • Ecologia
 • Premisele NLP
 • Cercul excelentei
 • Alinierea nivelelor neuro-logice

Modulul II

Cunoasterea Sistemelor de Reprezentare si dobandirea abilitatii de a vedea o situatie din mai multe unghiuri. Astfel vei reusi sa-ti adaptezi comunicarea verbala si non-verbala la interlocutarul tau si vei transmite foarte clar mesajul dorit.

 • Sisteme de reprezentare
 • Transpunerea si traducerea sistemelor reprezentationale
 • Disociere, Asociere
 • Pozitiile EU, CELALALT, OBSERVATOR
 • Construirea celei de-a doua pozitii perceptuale
 • Swish Pattern
 • Generatorul de noi comportamente
 • Ancorarea:V, A, K

Modulul III

Stabilirea obiectivului in termenii NLP si pasii spre atingerea acestuia. Daca nu stii ce vrei se vor gasi intotdeauna persoane care sa te foloseasca pentru a-si indeplinii scopurile lor. In momentul in care vei da creierului tau o directie acesta va identifica optiunile pe care le vei intalni in calea ta.

 • Stabilirea unui obiectiv
 • Submodalitati-caramizile din care este formata experienta
 • Redesign-ul de submodalitati
 • Directionarea catre obiectiv a perceptiei proceselor interne si externe

 

Modulul IV

Identificarea patternurilor de limbaj – generalizari, omisiuni, distorsiuni. Prin cele doua modele de limbaj vrei reusi sa obtii toate informatiile de care ai nevoie. Vei deveni un foarte bun comunicator  iar mesajul tau va fi transmis foarte clar. Mai mult vei reusi sa identifici modalitatile de manipulare lingvistica pe care interlocutorul tau doreste sa le foloseasca asupra ta si sa le faci fata cu succes. Nu vei mai fi o ,,prada’’ usoara pentru agentii de vanzari care folosesc fara etica aceste tehnici. Vei reusi sa negociezi win-win.

 • Meta-Modelul pentru limbaj
 • Milton-Modelul pentru limbaj
 • Recunoasterea si utilizarea starilor spontane de transa

 

Modulul V

Elicitarea liniei timpului. Suntem ceea ce am decis sa fim. Prezentul este rezultatul alegerilor pe care le-ai facut in trecut iar viitorul va fi rezultatul alegerilor tale din prezent. Tu ce alegeri faci in momentul prezent? Frecvent ai luat decizii in perioada copilariei de care nici macar nu mai esti constient. Descoperind acele momente din viata ta in care ai luat decizii limitative si modificandu-le poti sa-ti realizezi viitorul pe care il doresti si sa-ti implinesti visele.

 • Integrarea partilor aflate in conflict
 • Linia timpului-rescrierea istoriei personale
 • Creaza-ti un viitor excelent

Modulul VI

Descoperirea convingerilor limitative si transformarea lor in resurse. Convingerile limitative sunt unele din motivele insuccesului in viata. De cele mai multe ori nici macar nu esti constient de acest lucru. Prin transformarea lor in resurse vei obtine succesul indiferent de domeniul in care activezi.

 • Reframing-ul contextual si semnificativ
 • Schimbarea convingerilor limitatoare
 • Six step reframing
 • Crearea de metafore

Modulul VII

Constientizarea faptului ca functionezi dupa anumite obisnuinte. Cum poti modela o strategie a altei persoane; un model te va ajuta sa scurtezi timpul in care sa atingi performanta si excelenta.

 • Strategii: detectare, elicitare, utilizare, instalare, inclusiv modelul TOTE
 • Examenul in vederea certificarii NLP Practitioner ARONLP & EANLP

 

Organizare curs Practioner NLP:

Cursul se desfasoara in Bucuresti in Sala Activone, Str.Dr.Felix Nr.55

Pentru Oradea locatia va fi comunicata ulterior.

Programul fiecarui modul va fi:

 • Vineri  18.00 – 21.00
 • Sambata 10.00 – 18.00
 • Dumininca 10.00 – 15.00

 

Investitia necesara:

primul modul 95 euro

urmatoarele module [modulul 2 – modulul 7] 120 euro/ modul

Participantilor li se asigura:

 • participarea la toate activitatile de training
 • suportul de curs
 • produse de patiserie, ceai, cafea, apa pe perioada pauzelor
 • coaching in timpul cursului
 • intalniri practice cu toti cursantii NLP
 • vei fi la curent cu cele mai noi programe de dezvoltare personala, autocunoastere puse la punct de Echipa VreauNLP Romania

Certificare:

La finalul cursului veti obtine o dubla acreditare la nivel national si european, certificarile fiind emise sub sigla ARONLP (Asociatia Romana de NLP) si EANLP (Asociatia Europeana de NLP avand partenere tarile: Elvetia-Swiss-NLP, Germania-DVNLP, Austria-OEVNLP, Olanda– AVNLPP, Portugalia-Professional Association NLP).

 

Inscriere

pentru a-ti rezerva locul la curs e necesar sa completezi formularul de pe site si sa transferi 50 euro in contul de mai jos. Aceasta suma se scade din cei 95 de euro echivalentul investitei primului modul asa ca atunci cand vei veni la primul modul vei mai avea de achitat doar 45 euro. Dupa ce ai facut transferul am rugamintea sa-mi trimiti un e-mail la: radu.sarandan@vreaunlp.ro .

Multumesc. Felicitari pentru alegerea facuta!

PFA Radu Sarandan Master Trainer

RO64 BTRL 0360 1202 U501 85XX

BANCA TRANSILVANIA SUCURSALA TIMISOARA
DIVIZIA PENTRU MEDICI

Pentru detalii suplimentare si inscrieri  puteti contacta din echipa VreauNLP:

Vlad Negrila, pentru Bucuresti, telef.0726 72 84 29, mail: vlad.negrila@vreaunlp.ro

Marius Cernea, pentru Oradea, telef.:0756 617 959 mail: marius.cernea@vreaunlp.ro

Dr.Radu Sarandan, pentru Timisoara, telef: 0744 366 157 mail: radu.sarandan@vreaunlp.ro

.

.

.

EVENIMENT NAŢIONAL!

DACĂ EŞTI DEJA NLP MASTER PRACTITIONER, POŢI DEVENI NLP COACH!

PENTRU A DOUA OARĂ ÎN ROMÂNIA AI POSIBILITATEA DE A DEVENI NLP COACH.

ÎN TIMIŞOARA, ÎNCEPAND CU DATA DE 27 IANUARIE VA ÎNCEPE PRIMUL MODUL AL CURSULUI.

TRAINERII CURSULUI:

TOŢI CEI CARE VOR FORMA CURSANŢII DE-A LUNGUL CELOR 18 ZILE DE CURS SUNT MASTER TRAINERI ARONLP, EANLP, DVNLP; MASTERCOCH ARONLP, EANLP, DVNLP

DR.CARMEN TODOR – Master Coach ARONLP

CAROLA MULLER – Master Coach ARONLP, Wingwave Lehrcoach

IULIANA MIHAI – Master Coach ARONLP

DR.MARIUS CATICHE – Master Coach ARONLP , Lehrcoach DVNLP

MARCEL MIHAI – Master Coach ARONLP

DR.MICHAEL GILLE – Master Coach ARONLP, Lehrcoach DVNLP

CERTIFICĂRI :

1.NLP COACH (ARONLP ŞI EANLP).

http://www.nlp.ro/

2.WINGWAWE COACH wingwave ® Coach

http://www.wingwave.de/

3.OPŢIONAL: Coach DVNLP şi/sau Coach IANLP.

….

MOD DE DESFĂŞURARE:5 M0DULE (4 MODULE DE 4 ZILE ŞI UN MODUL DE 2 ZILE).

PERIOADA DE DESFĂŞURARE:

1MODUL 27 – 30 IANUARIE 2011

2MODUL 3 – 6 MARTIE 2011 – WINGWAVE COACH

DATELE DE DESFĂŞURARE ALE MODULELOR 3,4,5 VOR FI COMUNICATE LA PRIMUL MODUL

LOCAŢIE: TIMIŞOARA

ORGANIZATOR: NLP TIMIŞOARA & NEO DEXTERITAS

CONTACT: FLORINA NICOLA [0745 674 256] – DIRECTOR PROGRAME DE FORMARE NLP TIMIŞOARA

.

.

DEOARECE LOCURILE SUNT LIMITATE, TE INVIT SĂ-ŢI REZERVI CÂT MAI CURÂND LOCUL LA CURS.

CUM POŢI FACE ASTA?

SUNÂND-O PE FLORINA ŞI REZERVÂNDU-ŢI LOCUL LA CURS.

APOI VEI PRIMI TOATE DATELE NECESARE PENTRU A ACHITA PRIMUL MODUL. ACEASTA ÎNSEAMNĂ CĂ AI FACUT REZERVAREA LOCULUI LA CURS.

CAZAREA:

FIECARE PARTICIAPANT POATE SĂ-ŞI ALEAGA SINGUR CAZAREA SAU FLORINA SE VA OCPUPA DE CAZAREA FIECĂRUI PARTICIPANT (CAZAREA ŞI MASA NU SUNT CUPRINSE ÎN TAXA DE 750 EURO PENTRU CURS).

PENTRU ORICE INFORMAŢII SUPLIMENTARE, CONTACTAŢI-O PE FLORINA.

.
ÎN CONTINUARE GĂSIŢI CURICULA CURSULUI DE NLP COACH:

CURRICULUM NLP-Coach ARONLP

Condiţii de participare

Absolvent al unei instituţii de învăţământ superior sau universităţi. Studenţii înmatriculaţi în anul 4 (patru)

al unei instituţii de învăţământ superior sunt de asemenea admişi. Certificat de absolvire al unui NLP Practitioner

training şi al unui NLP-Master training ARONLP sau echivalent şi cel puţin 2 ani de

experienţă NLP de la începutul Practitioner training-ului. Vârsta minimă la înmânarea certificatului

(diplomei) de consilier NLP (NLP-Coach ARONLP) va fi de 25 de ani.

Durata

Durata obligatorie de training – 130 sau mai multe ore de training, inclusiv testare, împărţite pe 18 sau mai

multe zile de training. Cel putin 40 de ore de supervizare ca pregătire practică de training. Formarea

durează cel puţin 6 luni.

Supervizare

După testare sunt necesare minim 15 ore de supervizare individuală sau în grup condusă de un master

trainer ARONLP. Conţinuturile acestei supervizări sunt determinate de experienţa participantului în cele

40 de ore de supervizare iniţială. Această supervizare suplimentară se adaugă la cele minim 168 de ore

de training şi cele 40 de ore de supervizare pe parcursul trainingului.

Calificarea formatorilor

Training-ul este conceput de minim 2 master coach certificaţi în consiliere NLP care conduc trainingul

împreună sau alternativ. Recomandare: cei 2 formatori să provină din institute NLP diferite.

De la un număr de 10 participanţi este obligatorie prezenţa unui asistent care are o calificare de NLP Trainer.

De la 01.07.2008 asistentul trebuie să aibă calificarea de consilier NLP. O grupă de Training are

cel putin 7 participanţi.

Înainte de training proiectul de training, inclusiv materialele informative şi de reclamă vor fi prezentate

pentru aprobare la ARONLP. Formatorii primesc în decurs de 14 zile răspunsul scris la cerere.

Lucrarea de diplomă

Lucrarea de diplomă are 4 capitole tematice:

1. Profilul personal în calitate de consilier NLP (NLP-Coach)

2. Conceptul personal de consiliere NLP

3. Trei (3) documentaţii de caz

4. Feed-backul formatorilor după testare

Concepţia şi planul exact de desfăşurare a lucrării de diplomă va fi stabilit în scris de comun acord cu

formatorii.

Formatorii vor asigura cadrul necesar începând din luna a şasea până în luna a noua de la începutul

formării. Se recomandă circa 10 pagini pentru fiecare temă sau prezentare de caz. Accentul va fi pus pe o

reflectare detaliată a coaching-ului (consilierii) performat:

 • Ce a funcţionat bine? Ce pot transfera într-un caz analog?
 • Unde precis au avut loc deranjamente? Ce ar fi altfel de făcut într-un caz analog?
 • De ce n-a funcţionat ceva? Ce ar fi altfel de făcut într-un caz analog?

În acest context calitatea este mai importantă decât cantitatea.

Atitudini de bază a consilierului NLP

 • Indatorire etică faţă de viaţă
 • Tratarea cu respect a diferitelor modele despre lume
 • Respect faţă de felul diferit de a fi al oamenilor
 • Imaginea despre om, obiectiv, etică, integritate

Crearea condiţiilor şi a unui cadru adecvat pentru procesul de consiliere (Coaching)

1. Dezvoltarea unui profil propriu de ofertă

2. Alcătuirea unei concepţii de consiliere

3. Automarketing

4. Achizitie a clienţilor

5. Managementul contractelor: clarificarea sarcinilor, acordurile reciproce şi contractul de

consiliere

Conceperea ofertelor:

„sarcini capcană” Reflectarea propriei funcţii şi a propriului rol în sistemul clientului (beneficiarului)

Prelucrarea relaţiei dintre sistemul social şi interesul clientului

Atitudine apreciativă orientată către dezvoltare faţă de client şi de întregul sistem

sarcina acordată (dacă clientul şi beneficiarul nu sunt aceeaşi persoană)

Mediere între interesele diferite pentru folosul reciproc

Clarificarea sarcinii cu echipele şi grupurile

6. Competenţa metodică

Integrarea tehnicilor NLP cu alte metode şi procedee de consiliere ca de exemplu:

1. Terapia centrată pe obiective şi soluţii

2. Analiza tranzacţională

3. Terapia centrată pe persoană

4. Terapia sistemică

5. Tehnici de întrebare

6. Setting-Management

7. Tehnici de delegare

8. Feedback-Tools

9. Tehnici de motivare

10. Managementul conflictelor

11. Tehnici de mediere

12. Teatru de întreprindere

13. Analiza punctelor forte / slabe şi a potenţialului

14. Mentoring

15. Tutoring

16. Tehnici de transă

17. Tehnici de reducere a stresului

Capacitatea de a elicita şi structura contextual diferite experienţe.

Separarea, unificarea şi întregirea experienţelor de aşa natură.

Capacitatea de a efectua intervenţii planificat sau situativ, proactiv sau reactiv (Flexibilitate)

Desfaşurarea consilierii – relaţia de consiliere şi capacităţile interactive

1. Realizarea unei atmosfere propice pentru consiliere

2. Relaţia cu clientul

 • • Recunoaşterea şi crearea formei de relaţie adecvate situaţiei
 • • Recunoaşterea şi respectarea diferitelor faze ale creerii relaţiei
 • • Recunoaşterea şi clarificarea proiecţiilor în relaţia de consiliere
 • • Adaptarea tehnicii de lucru şi a relaţiei terapeutice la dorinţa de schimbare al clientului
 • • Capacitatea de a transmite clientului experienţe de învăţare prin jocuri de rol şi constelaţii relaţionale (Menuhin)

3. Capacitatea de a comunica orientat către obiectiv, atât deschis cât şi acoperit

4. Elaborarea şi darea de teme (pentru acasă) care favorizează dezvoltarea clientului

5. Clarificarea dorinţei de schimbare a clientului

 • • Dezvoltarea capacităţii de a formula atrăgător obiectivele
 • • Recunoaşterea şi clarificarea conflictelor de interese, de obiective şi de valori
 • • Recunoaşterea şi punerea sub semn de întrebare a valorilor şi convingerilor
 • • Prelucrarea poziţiei actuale raportată la obiectivele imaginate
 • • Prelucrarea efectelor reciproce (inclusiv a „intenţiei pozitive”) care întreţin situaţia  actuală
 • • Elaborarea unor acorduri bine formulate privitor la obiective
 • • Elicitarea posibilităţilor de influenţă (convingeri, valori, câştiguri primare şi secundare) pentru schimbarea tiparului de acţiune
 • • Capacitatea de a clarifica efectele sistemice ale motivului clientului (ecologie)

6. Capacităţi în utilizarea a limbajului

 • • Câştigarea de informaţii prin tehnici de întrebare ca Metamodelul, întrebările sistemice etc.
 • • Conducere verbală prin indicaţii procesuale, modelul Milton, poveşti şi metafore
 • • Utilizarea diferitelor forme de Reframing sau reformularea creativă
 • • Feedback susţinător, backtracking, comentare şi reflecţii
 • • Dezvoltarea unor forme de exprimare adaptate la experienţa clientului pe diferite trepte şi nivele de abstracţie (de exemplu: Rogers)
 • • Largirea orizontului lumii clientului prin completare verbală, păşire şi conducere
 • • Sinteza structurată a informaţiilor dobândite (Separator…)

7. Capacităţi în consilierea echipelor

 • • Elaborarea de criterii conform cărora consilierea se desfăşoară în setting individual, setting dublu, în echipe şi grupuri sau în context organizaţional
 • • Fazele evoluţiei echipelor: Forming, Storming, Norming, Performing
 • • Atitudine de bază omnipartidă
 • • Moderarea: tehnici de favorizare a proceselor de echipă, tehnici diferite de moderare
 • • Capacitatea de a efectua intervenţii de echipă planificat sau situativ, proactiv sau reactiv
 • • Recunoaşterea şi utilizarea proceselor de echipă deschise şi acoperite
 • • Procese de găsirea obiectivului pentru echipe
 • • Metode de îmbinare şi integrare a diferitelor nevoi
 • • Clarificarea şi susţinerea poziţionării optimale a tuturor celor implicaţi
 • • Planificarea strategică a proceselor de echipă orientate către viitor
 • • Lucrul cu reprezentări ale structurilor de echipă pentru clarificarea aspectelor în echipă
 • • Clarificarea şi prelucrarea experienţelor limitante în echipă
 • • Tipare de intervenţie pentru munca în situaţii de criză
 • • Clarificarea sarcinilor deschise şi acoperite

8. Metode în managementul conflictelor

 • • Elicitarea cauzelor conflictelor
 • • Prezentarea diferitelor modele de conflicte
 • • Prelucrarea conflictelor prin tehnici mediative
 • • Prelucrarea conflictelor prin intervenţii individuale şi procese interne
 • • Consiliere de conflict pentru echipe
 • • Tehnici de diminuarea stresului (de exemplu: tehnici de transă, trainingul autogen)
 • • Managementul crizelor

9. Capacităţi generale în organizarea proceselor

 • • Conducerea prin indicaţii de proces şi preframings
 • • Capacitatea de a conduce procese pe diferite nivele (neuro)logice (capacitatea de a diferenţia între nivelele
 • • de conţinut, de relaţie şi de proces)
 • • Structurarea fazelor procesului de consiliere în cadrul şedinţei de consiliere dar şi pe întregul spaţiu temporal al programului de consiliere
 • • Dezvoltarea şi crearea de rituale pentru procese de schimbare şi tranziţie
 • • Descoperirea şi schimbarea efectelor reciproce circulare în sistemele sociale (încâlciri)
 • • Descoperirea şi schimbarea relaţiilor circulare între gândire, percepţie şi acţiune
 • • Gândirea strategică şi reconstrucţia unei imagini despre lume susţinătoare pentru client

10.Privire retrospectivă şi supervizare

 • • Elaborarea unei documentaţii de caz
 • • Analiza şi schimbarea proceselor de durată
 • • Capacitatea de autoreflecţie
 • • Supervizare colegială
 • • Lărgirea orientată către obiectiv a modelului personal despre lume
 • • Capacitatea de a-şi realiza propriul echilibru şi management de stres propriu
 • • Integrarea conflictelor interne
 • • Congruenţă şi integritate personală
 • • Dezvoltarea, învăţarea şi utilizarea de noi strategii
 • • Transferul experienţei pentru alte sarcini şi contexte

Testarea teoretică pentru consilierii NLP (NLP-Coach ARONLP)

Are loc prin predarea şi evaluarea lucrării de diplomă de către formatorii principali. Lucrările de diplomă

ale participanţilor vor fi arhivate pentru 3 ani. În această perioadă, comisia pentru formare şi asigurarea

calităţii în NLP a Asociaţiei are dreptul să solicite pentru control arhiva în întregime sau anumite extrase

din aceasta.

Testarea practică pentru consilierii NLP (NLP-Coach ARONLP)

Concepţia formei şi conţinutului testării sunt la libera dispoziţie a master trainerilor şi se orientează după

experienţa de consiliere a participanţilor.

Testarea practică permite absolvenţilor să demonstreze congruent integrarea comportamentală a

aptitudinilor de consilier NLP dobândite.

Conţinutul certificatului NLP-Coach ARONLP

Certificatul NLP-Coach ARONLP trebuie să conţină următoarele detalii:

1. Afirmaţia de conformitate cu privire la respectarea standardelor ARONLP

2. Ştampila ARONLP şi sigiliul de calitate ARONLP – Coach

3. Durata formării în zile şi ore de training

4. Data calendaristică a primei şi a ultimei zile de formare

5. Semnătura master trainerilor ARONLP

6. Titlul: NLP COACH ARONLP

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

ÎNCEPE UN NOU CURS DE NLP PRACTITITIONER

TIMIŞOARA VINERI 15 OCTOMBRIE ORA 17:00

BUCUREŞTI VINERI 12 NOIEMBRIE ORA 17:00

NLP PRACTITIONER – Paşi spre cunoaştere (click aici)

Informaţii şi înscrieri la nr. de tel.: 0745 674 256 FLORINA

Pentru a învăţa  şi practica NLP este necesară participarea la cursuri sub îndrumarea unor traineri foarte bine pregătiţi.

Puteţi citi multe informaţii din cărţi,  de pe  internet sau diverse alte surse, dar atât timp cât NU veţi exersa şi experimenta, NU veţi înţelege adevărata esenţă a NLP-ului şi nu veţi putea aplica pentru a vedea şi atinge schimbarea sau rezultatul dorit.

Se organizează cursuri atât în Timişoara cât şi în orice alt oraş din ţară.

Informaţii la pagina „contact” (click aici).